logo_H1
logo_H1Copyright © 2021 H1 Portal

Copyright © 2021 H1 Portal

Brige i stres prilikom planiranja proslava – Smanjite na minimum!

Svaka proslava, bez obzira na veličinu može stvoriti pritisak kod organizatora čak i ako planirate nešto po tko zna koji put. Iskusni planeri savjetuju da je strpljenje najbitnije prilikom organizacije proslave jer od svega što može da pođe kako ne treba do dodatnih usputnih poslova, ne postoji savršeni način da se sve organizira bez nervoze. Ipak, trebate probati izbjeći stres što je više moguće kako biste se na dan proslave mogli opustiti i uživati u rezultatima. Ako se spremite prije samog početka organiziranja događaja, moći ćete se snaći malo bolje i samim tim izbjegnete brigu oko svega što je uključeno u planiranje.

Počnite na vrijeme

Ako znate točan datum proslave, potrebno je da na vrijeme počnete s planiranjem. Ovo će vam smanjiti stres kada je u pitanju nervoza hoćete li stići sve obaviti i hoće li sve što ste naručili stići na vrijeme. Napravite plan za sve poslove koje treba napraviti i u zavisnosti od toga koliko vam je vremena potrebno za svaki od njih, napravite prioritete i vrijeme kada ćete ih uraditi. Na ovaj način ćete uvijek biti u toku sa svim što vas očekuje u određenom danu i tjednu i bit ćete sigurni da ćete sve obaviti na vrijeme.

Podijelite zadatke

Sigurno imate ljude oko sebe na koje se možete osloniti kako biste malo rasteretili svoj raspored. Obratite se prijateljima i obitelji i zadužite ih za stvari koje im možete povjeriti. Uvijek provjerite s njima da li su sposobni da preuzmu taj zadatak na sebe i da li imaju vremena i želju da vam pomognu. Izbjegavajte ljude koji su nepouzdani ili za koje znate da vam neće moći pomoći ili da ne mogu baš ispoštovati dogovoreno vrijeme. Manje posla znači i manje stresa što će vam i više nego značiti u ovom periodu.

Eksperti za sve

Od kreiranja ambijenta do serviranja hrane, postoje firme koje su se specijalizirale za organizaciju i sve stvari koje se tiču proslava. Samim tim što nećete morati puhati balone, ukrašavate prostoriju ili kuhate za veliki broj ljudi, nećete osjećati stres i pritisak da sve mora da bude savršeno. Ako vam je potreban specijalizirani ketering za koktel proslave, obratite se stručnjacima u ovom poslu koji znaju kreirati jelovnik i pomognu vam oko odabira hrane koja će oduševiti vaše goste.

Napravite spisak za sve

Često nismo svjesni koliko posla jedna proslava zahtjeva dok ne stavimo sve na papir i vidimo koliko vremena i novca je potrebno uložiti. Kada sve budete imali na jednom mjestu, nekoliko puta pređite taj spisak kako biste uvidjeli da li vam je sve to zaista i potrebno. Ponekad možemo pretjerati u želji da pokažemo sva svoja umijeća, ali na kraju to dovede do previše posla i nagomilavanja umora i stresa. Probajte smanjiti stvari koje želite uključiti ili pronađite profesionalce koji će vam pomoći u tim poslovima.

Kod kuće je najljepše

Kućne zabave su u posljednje vrijeme postale popularne i ljudi se najugodnije osjećaju u svom domu u kojem se mogu opustiti. Ipak, kada se planira proslava, ono što čeka domaćina je i organizacija prostora kako ne bi došlo do nepredviđene situacije, razgovor s drugim stanarima u zgradi i razumijevanje na koje je danas teško naići. Kada su u pitanju susjedi, objasnite im okolnosti i zamolite ih za malo razumijevanja kako biste organizirali proslavu. Ovo će vas rasteretiti od konstantne brige koja će trajati dok ne ispratite posljednjeg gosta. Dogovor kuću gradi i ponekad je potrebno samo pitati i lijepo zamoliti ne biste li sebi olakšali organizaciju proslave.

Ponekad u želji da sve prođe u redu zaboravimo koliko su proslave zaista stresne i koliko vremena nam oduzimaju određene stvari, bez obzira koliko sitne one bile. Na kraju vam preostaje samo da se opustite s gostima i potrudite se uživati u krajnjem rezultatu.

Povezani članci

Related

Što je kognitivno-bihevioralna terapija (KBT)?

Kognitivno-bihevioralna terapija (KBT) je vrsta psihoterapije koja se temelji na ideji da naša misaona obrasci i uvjerenja utječu na naše emocije i ponašanje. Razvijena u 1960-ima, KBT je postala jedna od najučinkovitijih terapijskih pristupa za različite mentalne...

read more

Uzroci vitiliga

Vitiligo je kompleksno kožno oboljenje koje uzrokuje gubitak pigmenta kože, što dovodi do pojave bijelih mrlja. Iako točan uzrok vitiliga nije potpuno jasan, postoje nekoliko glavnih teorija koje objašnjavaju njegov nastanak. Autoimuni poremećaj Jedna od...

read more