logo_H1
logo_H1Copyright © 2021 H1 Portal

Copyright © 2021 H1 Portal

Dubrovnik i Cavtat – najsigurnija opcija putovanja u 2021.

Proljeće i ljeto 2021. zasigurno će ostati u znaku putovanje po domaćoj regiji, a odmor u Dubrovniku i dalje je jedna od najboljih opcija za putovanje ove godine. Posjetite Dubrovnik avionom iz Zagreba, a zatim odaberite jednu ili više opcija jednodnevnih izleta u okolici Dubrovnika i Cavtata. Predlažemo taxi prijevoz kao najbržu i najjednostavniju opciju za putovanje do susjednih zemalja Crne gore te Bosne i Hercegovine. Donosimo pregled najljepših i najpopularnijih mjesta na dubrovačkoj rivijeri koja ne želite propustiti.

Što posjetiti u okolici Cavtata i Dubrovnika?

Plaža Pasjača – Konavle

Plaža Pasjača je 2019. godine proglašena za najljepšu plažu u Europi po izboru portala European Best Destinations. Radi se o šljunčanoj plaži Pasjača u Konavlima, točnije plaži u malom mjestu Popovići. Ova prekrasna plaža nalazi se iza strmih litica na 250 m nadmorske visine pa je najbolja opcija dolaska taxi prijevozom iz Cavtata ili Dubrovnika. Pasjača se nalazi se ispod sela Popovići, 30 km južno od Dubrovnika i 12 km od Cavtata. Uzmite brzu i povoljnu opciju prijevoza taksijem do Pasjače i uživajte u vožnji uz obalu Jadrana.

Plaža je idealna za one koji se žele opustiti u tišini, jer na njoj nema komercijalnih sadržaja. Možete nesmetano uživati u predivnoj prirodi te bistrom i tirkiznom moru. Nakon svakog izleta, najljepše je opustiti se u atmosferi u kojoj nećete morati ništa, a moći ćete sve što poželite. Upravo takvo mjesto je restoran Konavoski dvori – omiljeno izletište lokalaca i posjetitelja dubrovačke rivijere. Konavoski dvori imaju bogatu ponudu autohtonih specijaliteta od prvorazrednog pršuta i sira iz ulja, mlade janjetine i teletine ispod saća (peke), domaćeg kruha, pastrva na žaru i ostalih specijaliteta.

Mostar i Međugorje – kulturna središta

Možete odabrati 2-3 ili više jednodnevnih putovanja, ali savjetujemo da se Mostar i Međugorje nađu na vašoj listi. Izlet u ovo kulturno i ekonomsko središte Hercegovine obogatiti će iskustvo vašeg posjeta, te omogućiti da doživite različite kulture i religije na jednom mjestu. Iz Dubrovnika i Cavtata prema Mostaru redovito voze taxi prijevoznici.

Odlična stvar kod taxi prijevoza je da dijelite trošak s drugim osobama koje putuju s vama i možete odlučiti s kim želite putovati, te na taj način ostajete potpuno sigurni. Ovo je daleko bolja opcija od putovanja autobusom. Kod odabira prijevoznika, birajte onog koji ima transparentno izložene fiksne cijene prijevoza kako bi znali odabrati prema vlastitim mogućnostima.

Kotor i Perast – povijesni gradovi

Kotor i Perast su stari gradovi u Crnoj Gori koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 100 kilometara od Dubrovnika. Zbog neposredne blizine Hrvatskoj, ali i arhitektonske posebnosti, odlična su opcija za jednodnevni izlet. Predlažemo taxi prijevoz jer je to najbrži i najsigurniji način u kojem se možete potpuno opustiti i uživati u vožnji uz očaravajuću jadransku obalu.

Na putu prema Crnoj Gori možete posjetiti Vodopić vinariju koja već dugi niz godina proizvodi vrhunska vina. Ova vinarija nudi i mogućnost vino kušnje u izvornom ambijentu vinograda, a srdačna dobrodošlica je zagarantirana svakom gostu. Daleko od magle, gradskih gužvi, niskih temperatura, statistika u dnevnim vijestima…, još ako ste u omiljenom društvu, bit će to izlet za pamćenje.

Planirate putovanje u Dubrovnik i Cavtat? Rezervirajte svoj prijevoz na vrijeme. Pogledajte sve cijene i destinacije prije samog polaska. Sve detalje usluge taxi prijevoza pogledajte na web: https://www.taxicavtat.hr/. Više o izletima u okolici Dubrovnika i Cavtata pročitajte na blogu: Taxi Dubrovnik Getaways.

Povezani članci

Related

Otkrijte skrivene uvale na Jadranu

Mislite da je iznajmljivanje plovila/brodova nešto što nije za vas? Koliko puta ste gledajući prema pučini dok ljetujete: na plaži ili iz apartmana primijetili razna plovila, kako radosno poskakuju lomeći valove i nestaju u daljini. Koliko puta ste se „vidjeli“ na...

read more