logo_H1
logo_H1Copyright © 2021 H1 Portal

Copyright © 2021 H1 Portal

ZATAMNJENJE STAKLA – Kako smanjiti temperaturu u autu

Nesnosne vrućine tijekom ljeta donose puno problema sa sobom, a jedan od njih je i prevelika temperatura u vozilima. Unutrašnjost automobila može postati pravi pakao tijekom vrućeg ljetnog dana. No, postoje načini na koje se to može izbjeći i ublažiti. Većina automobila ima klima uređaje, no klima ne pomaže u trenutku dok auto stoji ugašen na suncu.

U takvim situacijama, idealno rješenje su folije koja će odbijati sunčevu svjetlost te folije koje će zatamniti stakla. Zatamnjenje stakala je trajno rješenje, koje će štititi interijer vašeg vozila u svakom trenutku – na parkingu i na putu!

Folija za zatamnjivanje stakla

Folija za zatamnjivanje stakla će osigurati zaštitu od štetnih UV zraka i u isto vrijeme zaštititi interijer od izbljeđivanja te prekomjernog zagrijavanja. Postoji više nijansi folija za zatamnjivanje, tako da možete odabrati one koje najbolje pristaju baš vašem vozilu. Postotak zatamnjenja može biti čak do 98 %, a gradacija zatamnjenja se mjeri po količini propuštanja dnevne svjetlosti. Postotak propuštanja svjetlosti može biti od 2 % pa sve do 70 %.

Svaka kvalitetna folija za zatamnjenje stakla se može prilagoditi izgledu vašeg limenog ljubimca i izgledati baš kao da je tvornički postavljena. Ovakve folije mogu izdržati dugi niz godina na staklima vozila, te se ne morate brinuti o pojavljivanju mjehurića ili odljepljivanju. Kvalitetne folije za zatamnjivanje stakla će također pridonijeti većoj sigurnosti vašeg vozila.

Vidljivost izvana će biti smanjena, tako da potencijalni provalnici neće moći lako vidjeti što ste ostavili u unutrašnjosti vozila. Ako imate naviku ostavljati torbu ili novčanik u automobilu, idealna folija za vas može biti ona s malo većim stupnjem zatamnjenja. Zahvaljujući ovim folijama, vaš automobil će dobiti novi izgled i funkcionalnost. Priuštite sebi bolje iskustvo vožnje tijekom vrućih ljetnih mjeseci!

Folije za auto stakla

Folije za auto stakla su odličan proizvod koji može riješiti puno problema. No, ako folija nije odgovarajuće kvalitete, može stvoriti više problema nego koristi. Puno ljudi misli da će uštedjeti novac ako naruči jeftinije folije za auto stakla iz neprovjerenih izvora, misleći kako su sve folije iste.

No, kvaliteta profesionalnih folija i jeftinijih folija iz neprovjerenih izvora se ne mogu usporediti. Ne samo da će se jeftinije folije ljuštiti i odljepljivati, već neće imati nikakav efekt u zaštiti od topline i UV zraka. Na direktnom suncu bi se ovakve folije mogle smežurati ili krenuti raditi mjehuriće koji će narušiti preglednost a i sam izgled automobila.

Nakon što se dogodi ovakva katastrofa, često je takve folije jako teško i skinuti sa staklene površine. To znači mukotrpno skidanje ljepila. Nakon takvog iskustva, nezadovoljni kupci stvore općenito lošu sliku o folijama za automobilska stakla. No, iskustvo s kvalitetnim folijama će biti potpuno drugačije te će one izgledati kao nove godinama nakon aplikacije, te štititi staklenu površinu i putnike od topline i UV zraka.

Zašto je toliko potrebna folija za auto staklo?

Nakon što jednom isprobate vožnju iza zatamnjenih stakala, za kratko vrijeme ćete primijetiti koliko je ugodnija unutrašnjost automobila čak i u najtoplijim danima. Automobil je postao važan dio našeg života, a kako u njemu provodimo puno vremena od velike je važnosti da vožnja bude što ljepša. Slijedi nekoliko prednosti koje ćete  ostvariti apliciranjem zaštitnih folija, a što će u konačnici dodati najbolju vrijednost Vašem iskustvu vožnje.

Automobili su vrijedna imovina i normalno je da ih što duže želimo zadržati u besprijekornom stanju. Apliciranje folija na auto stakla najbolji je način da zaštitite ulaganje jer će folije blokirati skoro 100% UV zraka te tako uvelike usporiti promjenu vinila i kože ili blijeđenje presvlaka.

Nažalost prometne nesreće nisu rijetkost pa je od velike važnosti osigurati najbolju zaštitu. Folije za auto stakla u slučaju loma stakla zadržat će krhotine na površini i spriječiti rasipanje po unutrašnjosti automobila. Putnici će u slučaju nesreće biti zaštićeniji od letećih krhotina stakla što će u konačnici povećati razinu sigurnosti.

Auto folije moguće je nabaviti u širokom rasponu nijansi. Što su folije tamnije, možete biti opušteniji jer će unutrašnjost automobila biti zaštićena od znatiželjnih pogleda. Nekad će biti dovoljan samo trenutak da ono što ste ostavili na zadnjem sjedištu vozila nestane, a Vama će jedino ostati razbijeno staklo. Apliciranjem tamnijih tonova zaštitnih folija uvelike smanjujete vidljivost izvana u unutrašnjost vozila.

UV folija za auto stakla

Većina automobila ne dolazi sa staklima koja pružaju UVA zaštitu tako da je bitno pobrinuti se za adekvatnu zaštitu putnika i interijera. Štetne UVA zrake su u jednakoj mjeri prisutne tijekom čitave godine. Postavljanjem uv folija za stakla na automobilska stakla se znatno poboljšava obično staklo te će se spriječiti prodiranje UVA zraka i prekomjerno zagrijavanje automobila dok stoji parkiran na suncu, ili u vožnji.

Sunčeva svjetlost je važna za svakodnevni život i zdravlje, no ako je prejaka, stvarat će odbljesak od predmeta oko nas, što ljudske oči ne podnose baš najbolje. Ove folije će spriječiti odbljesak te zaštititi vaše oči. Većina sunčeve energije koja nam dolazi kroz stakla se sastoji od infracrvenog zračenja koje je glavni uzrok zagrijavanja. Zaštitite sebe i svoje najdraže uz jednostavnu i brzu aplikaciju folija!

Kako zatamniti stakla na autu

Sve veća upotreba staklenih površina se može vidjeti u građevini, pa i u automobilskoj industriji. Jedan od popularnih trendova je panoramski krov u vozilu. Panoramski krov čini vožnju ugodnijom, a svi putnici imaju nevjerojatan pogled iz vozila. No, ovaj krov može brzo postati problem tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Još jedna velika staklena površina na automobilu će otvoriti direktan put suncu te će se vozilo zagrijavati još brže nego inače. Iz tog razloga, panoramski krov obavezno mora imati odgovarajuću foliju za auto stakla . Uz folije, moći ćete uživati u prekrasnom pogledu bez odbljeska sunca koje vam direktno tuče u oči i bez paklene temperature u vozilu.

Folije možete aplicirati i sami uz odgovarajuće alate, ako ste dovoljno vješti. Ne treba puno vremena kako bi ih postavili jer ih je dovoljno izrezati, i zalijepiti na podlogu uz odgovarajuće alate kojima ćete istisnuti mjehuriće zraka i učvrstiti foliju za staklenu površinu.

U slučaju da se ne osjećate dovoljno vješto da bi aplicirali folije, uvijek možete pronaći profesionalnu pomoć. Prednost korištenja profesionalne usluge je što možete dobiti garanciju od nekoliko godina na folije. Odluka je na vama, te obje opcije imaju svoje prednosti. Ako postavljate folije sami, prednost je ušteda, dok profesionalna montaža osigurava garanciju.

Povezani članci

Related

3 koraka do idealne nekretnine u Hrvatskoj

Budući da je Hrvatska u posljednjih nekoliko desetljeća postala popularna turistička destinacija, ne čudi da je interes za nekretninama u Hrvatskoj u istom razdoblju jako porastao. Ne postoji slično iskustvo poput kupovine nekretnine u Hrvatskoj. Ponekad je riječ o...

read more

Online edukacija: tvoj put do uspjeha

U današnje vrijeme tehnologija je sastavni dio svakodnevnog života. U posljednje dvije godine utjecaj tehnologije proširio se i na sektor obrazovanja kao nikada do sad. Online nastava postala je neophodan alat u mnogim školama i obrazovnim institucijama diljem...

read more